Pebble Zonnepanelen

Omgaan met snelle groei is een grote uitdaging voor startupbedrijven. Hoe optimaliseer je de bedrijfsprocessen als de vraag steeds groter wordt? Ontdek hoe Pebble Zonnepanelen deze uitdaging vol energie aanpakte met gebruik van data.

Door de groei van de afgelopen jaren was het voor Pebble noodzakelijk slimmer te gaan werken. Met behulp van datacoach Richard van Alphen van REWIN West-Brabant digitaliseerde Pebble haar bedrijfsprocessen. Met de verzamelde data zette Pebble enkele dashboards en rapportages op. Nu is er veel beter inzicht in de planning van projecten en de benodigde materialen. Dit leidt tot efficiëntere planning en logistiek en beter voorraadbeheer. Ook is het verkoopproces geoptimaliseerd. Door het aan elkaar knopen van (door de klant aangeleverde) informatie aan externe databronnen, zoals het Kadaster, kan het bedrijf de potentiële opbrengst van zonnepanelen op een bepaald dak veel beter inschatten. Dit gebeurt nu grotendeels automatisch.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen