Van Gastel Shoes

Het is dé uitdaging van iedere online retailer: retouren. Ongeveer 20% van alle online aankopen gaat retour. Vooral kledingwebshops dragen hier grote verantwoordelijkheid voor. Zowel financieel als voor de ecologische footprint. Ontdek hoe Van Gastel Shoes data gebruikte om stappen te zetten.

Retouren voorspellen met data en foto’s 
Van Gastel Shoes is al sinds 1842 een toonaangevend familiebedrijf in de Nederlandse schoenenbranche. In samenwerking met studenten van Fontys Advanced AI ontwikkelden zij een app dashboard met gedetailleerde historische data gekoppeld aan foto’s van de schoenen. Hiermee kan het bedrijf retourpercentages voorspellen en gericht producten verbeteren. Voor de design- en verkoopafdeling is het gouden informatie. Het ontwerpteam kan een prototype maken en fotograferen. Het systeem geeft vervolgens aan wat de te verwachten return rate is. Op basis van die data zie je aan welke producten je moet sleutelen om het retourpercentage naar beneden te krijgen. En voor de sales-afdeling is het nuttige info bij het voorspellen van verkoopresultaten.

 

Onze CFO had contact met de datacoach. Die koppelde ons aan Fontys Advanced AI. En wegens succes overwegen we nu een kennisvoucher van de provincie om de app verder te ontwikkelen. - Quote Frank Krieken

 

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen