Q-Fin Quality Finishing Machines

Ondernemers in de techniek staan voor de grootste uitdaging van het decennium: personeel vinden. Een andere grote uitdaging is het constant verbeteren van je product- of serviceaanbod. Het gebruik van data is in dit geval een echte gamechanger.

Hoe maakte Q-Fin Quality Finishing Machines werk van data om deze uitdagingen aan te pakken?

Machines met elkaar laten praten
Q-Fin Quality Finishing Machines uit Bergeijk loopt voorop in de markt van machines die metalen plaatdelen ontbramen, afronden en finishen. Samen met MKG en Supplydrive ontwikkelde Q-Fin een universele API die samenwerkt met alle ERP/MES-systemen, AGV's, 3D-vision systemen en robots. Zo kan Q-Fin de handling van de plaatdelen optimaal automatiseren. Dit leidt tot minder druk op het personeel en verbetert de kwaliteit van de machines. Joost kwam in aanraking met een datacoach. Die hielp met het aanvragen van een datavoucher bij de provincie. Met deze voucher maakte Q-Fin haar eerste succesvolle koppeling met een ERP systeem.

Met behulp van de datacoach maakte ik onze machines net een stapje slimmer dan die van de concurrentie. - Quote Joost Kouwenbergh

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen