Scrumble

Softwarebedrijven kampen met grote uitdagingen. Inzicht krijgen in details, focus vinden op de juiste KPI’s maar vooral ook bouwen aan functionelere systemen zijn beslissend om concurrentie voor te blijven. Ontdek hier hoe Scrumble deze uitdagingen hackte door slim gebruik te maken van data.

Meer data en toch minder KPI’s 
Scrumble uit Tilburg ontwikkelt software-oplossingen op maat voor logistiek en supply chain. Scrumble werkte met een boekhoudpakket waarbij je alleen maar vaste perioden van drie, zes, negen of twaalf maanden kon analyseren. En een facturatiesysteem waarin je slechts de afgelopen twee jaar kon zien qua omzetten per klant. En dat zonder inzicht in specifieke productgroepen. Door deze tekortkomingen had het bedrijf te weinig inzicht in wat het werkelijk wilde weten. Op advies van een datacoach van de provincie meldde Vincent van Laarhoven zijn bedrijf aan voor twee workshops van REDview BI. De eerste ging over doelen, strategie en verdienmodel. De tweede over KPI’s. De belangrijkste KPI voor Scrumble was declarabiliteit. Oftewel, hoe effectief werk je voor klanten. Op basis van deze KPI heeft het bedrijf een overzichtelijk dashboard ingericht. De frustraties met het boekhoud- en facturatiepakket losten zichzelf eenvoudig op.

Detailinformatie is voor een ondernemer véél meer waard dan gemiddelden. - Quote Vincent van Laarhoven

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen