Vepco Transport

De transportsector kampt met een grote uitdaging: grip krijgen op gegevens uit verschillende bronnen. Systemen werken vaak niet met elkaar samen waardoor alles nog handmatig moet gebeuren. Kortom: een logistieke uitdaging voor de logistiek.

Ontdek hier hoe Vepco Transport hier een voorsprong in bereikte door slim gebruik van data.

Voorheen zette Vepco Transport voor diverse vraagstukken handmatig gegevens over in Excel. Dit kwam uit verschillende bronnen en moest vervolgens worden omgezet in bruikbare informatie. Managementinfo, tariefstellingen, controles en andere zaken. Dit moet frequent gebeuren en is op deze manier tijdrovend en foutgevoelig. Naast deze uitdaging wil Vepco de gewonnen informatie visueel maken in een dashboard t.b.v. procesmonitoring, trendanalyses en het voorspellen van scenario’s. Met behulp van de provincie kwam Vepco in contact met data-expertbedrijf KPI Solutions. Zij begonnen een traject om de verschillende deelsystemen met een BI tool met elkaar te verbinden. De automatisering van de bestaande processen resulteert in tijdwinst en minder fouten, maar ook in meer grip op de data door deze te kunnen combineren en visualiseren.

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen