Innovend

De grootste uitdaging voor een bedrijf dat producten op maat aanbiedt, is het voorspellen van herhaalde productcombinaties. Ontdek hoe Innovend dit op basis van artificial intelligence makkelijker maakte.

Klantwensen voorspellen op basis van AI
Innovend in Oud Gastel maakt slimme custom vendingmachines. Innovend fabriceert deze op maat aan de hand van specifieke klantwensen. Om dit steeds beter te kunnen doen, is het cruciaal om te blijven innoveren. Twee grote uitdagingen waar het bedrijf tegenaan loopt, zijn de voorspelbaarheid van bepaalde productcombinaties en de consistentie van productomschrijvingen. Op doorverwijzing van datacoach Richard van Alphen van REWIN West-Brabant heeft Innovend samen met MKB Datalab een pilot opgezet om te bekijken welke artificial intelligence technologie het beste werkt voor deze vraagstukken. Met de resultaten heeft Frans, samen met zijn team, verdere stappen kunnen zetten. Komende tijd worden de diverse datamodellen verder verfijnd zodat een ‘bintje’ en een ‘pieper’ allebei als ‘aardappel’ worden beschouwd.

Deze inzet van AI-technologie was mogelijk doordat we eerst alle benodigde data hadden verzameld. - Quote Frans Vermunt

Afbeeldingen

 

Toekomstbehendig Brabant

Toekomstbehendigbrabant.nl is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Hoe ziet Brabant eruit in 2030? Op dit platform delen we onze ecomomische visie en ambities en willen we je inspireren door te laten zien hoe Brabant onderweg is naar de toekomst.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan om op de hoogte te blijven en ga mee op weg naar 2030.
Inschrijven


 

 

 

Cookie-instellingen